Valya

Tema:Menininkai

VALYA

1955
JAV

VISKAS, IŠSKYRUS ATMINTĮ. BABA  2010. Vilna, šlapias vėlimas. 620 x 580 cm.

Ši istorija yra tikra, asmeninė, bet universali. Lou buvo įvaikintas. Daugelį metų jis bandė išsiaiškinti, kas jo tikrieji tėvai, bet nesėkmingai. Ilgainiui Lou nustojo jų ieškoti. Stebėtina, bet šiuolaikinio mokslo pažanga leido atskleisti jo paslaptį stulbinančiu būdu. Atsakymas buvo jo kraujyje, tiksliau, jo DNR molekulėse. Atrodo, mūsų kraujas yra laiko mašina, kur parašyta didžiausia visų laikų istorija, bet tik pastarąjį dešimtmetį atradome būdą jai perskaityti. Pastaruosius 15 metų mokslininkai naudojo pažangiausias biologines ir genetines technologijas, kad ištirtų mūsų istoriją, žmonijos istoriją, istoriją, kaip mes užkariavome pasaulį. Šiandien pagaliau žinome tiesą. Lou atliko DNR testą, kai jam buvo 72 metai. Vieną rytą jis mums paskambino. Žinutė buvo trumpa: „Pagal mano DNR, abu mano tėvai buvo iš Suomijos. Aš esu suomis!“ Tai buvo labiausiai šokiruojanti naujiena, kokią tik esu girdėjusi. Negi kiekvienoje mūsų kūno ląstelėje yra įrašyta informacija apie mūsų protėvius, apie jų keliones Žemės planetoje?! Šiandien kiekvienas iš mūsų gali atsekti savo kilmės linijos giją, siekiančią 50 tūkstančių metų atgalios. Tai buvo laikas, kai mūsų drąsūs protėviai pradėjo savo kelionę iš Afrikos norėdami užkariauti pasaulį. Afrika yra visų žmonių gimtinė. Kažkada mes visi buvome tik viena maža šeima planetoje. Šiandien kiekvienas mūsų įneša savo indėlį į istoriją.

Atrasta nuostabi mūsų kūno paslaptis mane jaudina, stebina ir labai veikia mano meną.
BABA yra mano dėkingumo išraiška ir memorialas (paminklas) mūsų Motinai Žemei, Motinai Ievai, visų žmonių, šiandien gyvenančių Žemėje, Motinai.
Raukšlėtas BABA veidas žiūri į mus kupinas kartėlio, liūdesio, atlaidumo ir, kaip motinoms būdinga, meilės bei besąlyginio priėmimo.

 

 

Atgal

Komentavimas išjungtas.