APIE BIENALĘ

Bienalę organizuoja: VšĮ Kauno bienalė
Meno vadovė: Virginija Vitkienė (CV)
Bienalės valdyba: prof. Laima Oržekauskienė (pirmininkė), prof. Rasa Andriušytė-Žukienė, doc. Loreta Švaikauskienė, dr. Virginija Vitkienė, doc. Monika Žaltauskaitė-Grašienė, Ana Čižauskienė.

KAUNO BIENALĖ
Siekia tapti analitiniu šiuolaikinės kultūros centru Europoje:
Siekiame, kad Kauno bienalė taptų reikšmingu šiuolaikinio meno renginiu Europoje, analitiškai reflektuojančiu pasaulyje vykstančius meno procesus, aktualizuojančiu kūrybinio bendradarbiavimo, atvirumo ir demokratiškumo prioritetus meno kūrimo ir vartojimo procesuose.

Kuria situacijas kūrybiniam bendradarbiavimui:
Kauno bienalė yra konceptuali platforma ir reali galimybė menininkų debiutams ir novatoriškų idėjų įgyvendinimui, žiūrovų ir menininkų bendradarbiavimui, bendruomeniškumo per kūrybines veiklas skatinimui, tarpdisciplininėms meno ir mokslo praktikoms, tarptautinėms ir tarpkontinentinėms partnerystėms ir diskursyvios kultūros kūrimui.

Nuolat keičiasi:
Kiekvienas bienalės renginys kuriamas naujai, t.y. keičiant struktūrą, dalyvavimo sąlygas, parodų pobūdį, koncepciją, įtraukiant [naujus] partnerius, kuratorius, menininkus, kultūros žmones bendram tikslui – komunikacijai per šiuolaikinio meno sklaidą ir kūrybinius procesus.

Kauno bienalės tikslai:

- Kurti ir stiprinti Kauno kaip profesionalaus meno ir inovatyvios kuratorystės sklaidos centro įvaizdį, organizuojant aukšto lygio tarptautinį tarpdisciplininį šiuolaikinio meno renginį, tampantį kultūros turizmo traukos centru centrinėje Europoje;

- Bienalės metu edukacinėmis programomis ir bendradarbiavimo projektais sukurti diskursyvią aplinką ir užtikrinti maksimalų kultūros prieinamumą įvairaus amžiaus ir pomėgių grupėms Kaune;

- Stiprinti Lietuvos menininkų žinomumą ir konkurencingumą, sudarant įvairias sąlygas kurti ir dalyvauti tarptautiniame šiuolaikinio meno projekte.

Nuolatiniai bienalės rėmėjai:
LR Kultūros ministerija ir Kauno miesto savivaldybė.

Bienalės vadovė: Virginija Vitkienė +37061256171; info@kaunas.biennial.lt

2 komentarai (-ų)

  • Lankytoja

    Atsakyta į:2013-10-11, 8:37

    Laba diena,
    labai norėčiau pasidžiaugti šiuo renginiu, padėkoti organizatoriams ir dalyviams. Tik labai jau sugadina nuotaiką rodos labai paprasti dalykai. Noriu atkreipti organizatorių dėmesį į nepagarbą lankytojams iš Žilinsko dailės muziejaus rūbininko pusės :( Visą parodą torėjau nešiotis savo paltą su savimi, nes iš manęs jo tiesiog neėmė, rūbininkas pareiškė, kad salėse šalta ir palto iš manęs neims ir toliau sprendė kryžiažodžius. Jau išeinant iš parodos teko stebėti dar vieną ,,graudžiai juokingą” vaizdelį: tas pats rūbininkas ,,vaikė” po muziejaus fojė užsieniečius, kurie niekaip negalėjo suprasti, kodėl iš jų negali paimti lagaminų ir paltų. Pačiai teko nugirsti jo pasakymą ,,kad ne va jam gali būti per sunku”. Susidaro vaizdas, kad tas žmogus tiesiog ateina ,,prasėdėti” savo darbo ir pasiginčyti su lankytojais. Jokios pagarbos lankytojams :(
    Pagarbiai, lankytoja Dalia.

    • agne

      Atsakyta į:2013-10-13, 19:45

      Laba diena Dalia,

      Labai džiaugiamės, kad apsilankėte Kauno bienalės parodose. Norėtume pastebėti, kad Kauno bienalė tik eksponuoja menininkų darbus M. Žilinsko galerijoje, tačiau nėra pastarosios vadovai. Tačiau labai dėkojame Jums už Jūsų pastebėjimą ir šią informaciją būtinai perduosime M. Žilinsko kolegoms.

      Laukiame Jūsų ir kituose Kauno bienalės renginiuose. Šiuo metu kaip tik vyksta labai puiki ir įdomi Kauno bienalės edukacinė programa, kurios būsimus renginius galite rasti šioje svetainėje.

Parašykite komentarą