Audrius Janušonis KAUNO POETAMS

AUDRIUS JANUŠONIS. KAUNO POETAMS
2013 m. Kauno bienalės UNITEKSTAS laureatas

Inspiracija
Seniai girdėta istorija: ankstyvą sekmadienio rytą Vilniuje, ant Mokytojų namų sienos (kur dabar yra „Vartų“ galerija), iš po nakties kabo vainikas – paprastas laidotuvių vainikas su kaspinu, o ant kaspino užrašyta: „Vilniaus miestuj nuo Varėnos pankų“.

Metodas
Paroda neturi vienos aiškios, nušlifuotos koncepcijos – nieko specialiai nesiekiau, neatlikau jokio meninio tyrimo, todėl negaliu pasidalinti specifiniais įspūdžiais, atradimais ir išvadomis. Gyvenau, dirbau įprastus darbus ir tai tiesiog kasdienės veiklos refleksija. Parodai tiktų rusiškas posakis „metodom tykanija“ – suprask: praktiškai bandant. Tad – kišk vinį į elektros lizdą, patikrink srovę, paliesk liežuviu plokščios „batareikos“ kontaktus, pajausk jos skonį.

Vaizdas
Keraminės „statulos“ ir objektai, šiek tiek metalinių ir medinių konstrukcijų, baldų, truputis garso ir piešinių.

Garsas
Neišmanau garso. Elgiuosi su juo įprastai, kaip su moliu, – suminkau ir suspaudžiu į mažus rutuliukus, tokius, kokie pasidaro sukant molio gabalėlį tarp delnų.

Dar viena istorija
Romanas Signeris sėdi prie molberto, ant molberto – balta drobė, jis laukia pakėlęs teptuką, per porą žingsnių už nugaros šnypščia bikfordo virvė. Netrukus petarda (toks mažas garso rutuliukas) sprogsta – ranka krūpteli ir teptukas ant drobės palieka riebų juodą tašką.

DJ A. J.

Informacija apie parodą
Vieta: M. Žilinsko dailės galerija
Adresas: Nepriklausomybės a. 12, Kaunas
Darbo laikas: II, III, V, VI, VII 11:00 – 17:00 val., IV 11:00 – 19:00 val.
Paroda veiks iki 2015 m. gruodžio 31 d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*