Vita Gelūnienė ir Ed Carroll DRAUGIŠKA ZONA # 6

Vita Gelūnienė ir Edas Carrolas  DRAUGIŠKA ZONA # 6. KOPŪSTŲ LAUKAS

„Draugiška zona # 6. Kopūstų laukas“ projektu siekiama išreikšti pilietinės visuomenės poreikius, ugdyti gebėjimus veikti bendram labui ir telkti bendruomenę siekiant sukurti geresnes gyvenimo sąlygas.

Projektas sutelkia dėmesį į apleistą ir užterštą 13 000 kvadratinių metrų Šančių rajono teritoriją. Šioje vietoje XIX a. buvo įkurdinta carinės Rusijos imperijos kariuomenė. Kariuomenės tikslams ši vieta tarnavo iki pat Lietuvos nepriklausomybės laikų, tačiau atgavus nepriklausomybę „Kopūstų laukas“ neteko savo funkcijos. Dvidešimt metų ši teritorija nyko apleista ir teršiama, ji tapo pavojinga vietiniams ‒ netoliese gyvenantiems asmenims, vaikams ir praeiviams.

Jau daugiau nei metus Vita Gelūnienė ir Edas Carrollas dirba „Kopūstų lauke“ bendradarbiaudami su kitais. Jie mezgė ryšius su vietos gyventojais, rinko jų istorijas ir vizijas, tyrinėjo teritorijos galimybes ir įvairių žmonių grupių poreikius. Praėjusią vasarą Gelūnienė ir Carrollas sutelkė vietos bendruomenę valyti vieną iš teritorijoje išlikusių XIX  a. karinių pastatų ‒ raugintų kopūstų rūsį.
Šioje teritorijoje menininkai siekia nedidelės apimties fizinės vietos transformacijos, kuri iš esmės pakeistų jos įvaizdį ir suvokimą, o neigiamus militarizacijos padarinius paverstų bendruomenės kūrybingumą skatinančia ir žmonių tarpusavio ryšius stiprinančia erdve.

Vitos Gelūnienės ir Edo Carrollo kūrybinė veikla pasižymi tuo, kad jie bendradarbiauja su bendruomenės, kurioje gyvena, nariais. Jų veikla yra tęstinė, įtraukia dalyvavimą bei meninį tyrimą ir reiškiasi tose erdvėse, kuriose susiduria bendruomenė, kultūra ir politika.

Informacija apie renginį
Vieta: Kopūstų laukas, A. Juozapavičiaus g. 21E
Laikas: Rugsėjo 20 d. 

Komentaras

  • Annette

    Atsakyta į:2015-09-20, 20:20

    Stellar work from Ed, Vita and all of their stalwart collaborators.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*