NICOLAS BOURRIAUD – jubiliejinės Kauno bienalės kuratorius

Tema:Naujienos

susitikimas_previewKauno bienalės valdyba maloniai praneša, jog 2015 metų 10-ąją Kauno bienalę kuruos Nicolas Bourriaud. Meno pasauliui Nicolas Bourriaud gerai žinomas ne tik kaip išskirtinių parodų kuratorius, bet ir kaip plačiai diskutuojamų šiuolaikinio meno teorijos veikalų  ”Relational Aesthetics” (1998), “Postproduction” (2002) ir “The Radicant”(2009) autorius, o dar labiau, kaip savo pasirinkimus tekstualizuojantis kuratorius arba kuratoriškas rašytojas. 

N. Bourriaud (g. 1965) nuo 2011 metų gruodžio vadovauja Paryžiaus meno akademijai (Ecole Nationale des Beaux-arts de Paris). Prieš tai vadovavo Prancūzijos kultūros ministerijos Studijų departamentui, dirbo Gulbekian fondo šiuolaikinio meno rinkinių kuratoriumi Tate Britain Londone (2007-2011) ir Viktor Pichuk fondo (Kijeve) konsultantu. Paryžiaus kultūros klimatui itin reikšmingas Nicolas Bourriaud kaip vieno iš Palais de Tokyo parodų paviljono steigėjų ir direktorių (1999 – 2006, kartu su Jérome Sans) vaidmuo. 

Paskutinieji N. Bourriaud kuratorystės projektai: “Estratos” Murcijoje (2008), “Altermodern” Tate Britain galerijoje Londone (2009) ir “The Great Acceleration / Art in the Anthropocene ” (Taipei bienalė’ 2014). Šiuo metu N. Bourriaud kuruoja parodą “Threads: A Fantasmagoria about Distance” (Kauno bienalė’ 2015) bei rengia ketvirtąją knygą, pasirodysiančią taip pat 2015 metais – “The Exform”.

2015 m. sausio 2-5 dienomis kuratorius viešės Kaune. Sausio 5 d. (pirmadienį) 11 val. kultūros ir meno bendruomenę, leidėjus kviečiame į susitikimą prie kavos su Nicolas Bourriaud. Susitikimas vyks VDU Mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas). Bus pristatoma 10-osios Kauno bienalės vizija, kuratoriaus kviečiami menininkai, kontekstinis laukas, taip pat pastarųjų metų N. Bourriaud teorinis žvilgsnis. Pristatysime būsimo Kauno bienalės leidinio, kuriam šalia N. Bourriaud kviečiami rašyti įvairių bienalių kuratoriai ir vadovai bei meno teoretikai, temas. Susitikimą moderuos publicistas, laidų vedėjas, kultūros analitikas Rytis Zemkauskas. 

Kviečiame registruotis: info@kaunas.biennial.lt (laiško pavadinimas: susitikimas su Nicolas Bourriaud) arba +37061256171

Atgal

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*