REKOMENDUOJAME: MENO TERMINALAS

MENO TERMINALAS: ŽIŪRĖTOJAMS, STEBĖTOJAMS IR VERTINTOJAMS

Rugsėjo 16 d., ketvirtadienį, 18 val. Kauno galerijoje „MENO FORMA“ (Savanorių pr. 166) kuratoriai Ignas Kazakevičius ir Vidas Poškus pristato projekto „MENO TERMINALAS“ baigiamąją versiją, kuria iš esmės perkrato Lietuvos šiuolaikinį meną ir jo suvokimo principus.

Paroda yra adresuota „žiūrėtojams“, „stebėtojams“ ir „vertintojams“ – būtent taip kuratoriai charakterizuoja meno publiką. Šia paroda lietuvių kuratoriai ir meno kritikai Igno Kazakevičiaus ir Vido Poškaus pristato 3 metus kurtą ir vystytą „Meno terminalo“ projektą, unikalų meno sklaidos, vertinimo ir pažinimo algoritmą. Naujausioje projekto versijoje vyksta Lietuvos šiuolaikinio meno scenos remake`as, kuriam atstovauja šešiolika jos stereotipų – fenomenų bei menininkų. Parodoje – skirtingų kartų menininkų biografijos ir kūrybos klišės, juos atstovaujantys fetišai – senas batas, žmogaus kaukolė ar dirbtuvės dulkės, gintaru inkrustuoti svarbiausi karjeros etapai, parodos katalogas kuriame Miglės Anušauskaitės piešti komiksai „įgarsina“ kuratorių sukurtą meno pažinimo abėcėlę. Pastaroji – tai iššūkis meno publikai, siūlantis kartu inventorizuoti meno suvokimo fenomeną, „suredaguoti“ bet kurį menininką ar meno kūrinį, užklijuojant tinkamą etiketę.

„Meno terminalas“ suteikia galimybę aprėpti plačias kūrėjų ir suvokėjų gretas, ir yra tarsi netradiciniu būdu surašyta recenzija – kondensuotas kūrybos apibendrinimas, skirtas bet kokio kultūrinio bei meninio pasirengimo lankytojui. „Jūsų požiūris – mūsų koncepcija“, – teigia kuratoriai. Naudodami kičo estetikos elementus, I. Kazakevičius ir V. Poškus konstruoja „parodas parodoje“, hiperbolizuoja menotyros ir kuratorystės funkcijas: vertinti, bendradarbiauti, organizuoti, tirti.

Ši paroda – tai bandymas sukurti universalią formulę, kurią naudodamas kiekvienas žmogus, nepaisant jo(s) socialinio statuso, intelektinio konteksto, išsilavinimo ir tautybės, galėtų perprasti šiuolaikinio meno galvosūkius.

Paroda galerijoje „Meno forma“ veiks iki spalio 10 dienos.

Daugiau informacijos projekto tinklapyje: www.art-terminal.com

Ignas Kazakevičius

Mob. tel. (8-612)42131

El. p. ignas.kazakevicius@gmail.com
Vidas Poškus  

Mob. tel. (8-673)47086

El. p. bebras.vidas@gmail.com