UNITEKSTAS

KAUNO BIENALĖ UNITEKSTAS   2013 09 13 – 2013 12 31

9-oji Kauno bienalė UNITEKSTAS sieks sukurti sąlygas betarpiškiems kūrinio ir žiūrovo susidūrimams, leisiantiems meną patirti kaip universalų tekstą. Parodos kuratoriai ir menininkai ieškos ir praktiniais pavyzdžiais įtvirtins naują, iki šiol kultūros lauke nenaudotą sąvoką. Į unitekstą gilinsimės kaip į kol kas paskutinę semiotinės grandinės veikalas –>  tekstas –> intertekstas –> hipertekstas –> unitekstas grandį.

Pagal šią logiką paroda UNITEKSTAS tampa pretendentu pasakyti kažką naujo apie meną jo sandaros ir prasmių „išlukštenimo“ lygmeny. Unitekstas šioje grandinėje siūlomas suvokti kaip universali meno (iš)kalba, bendrinanti skirtingas patirtis ir sąvokas. Parodoje suteiksime balsą patiems kūriniams, o ne juos aiškinantiems tekstams. Tikime meno įtaiga, įtaka ir pilnavertiškumu.

Kviečiame menininkus siūlyti kūrinius, kurie išgyvenami tiesioginėje akistatoje su objektu / erdve / prasminiu lauku. Kviečiame siūlyti unitekstus, su kuriais sąlytis ištinka per intuiciją, medžiagiškumą, stichiškumą, sensualumą, nuojautas, buvimo čia ir dabar patyrimus.

Plačiau apie UNITEKSTO sampratą

DALYVAVIMO parodos UNITEKSTAS atrankoje sąlygos (KVIETIMAS UŽDARYTAS 2012 M. RUGSĖJO MĖN.):

  • Komisijai pateikti kūrinius, sukurtus 2010-2012 metais.
  • Pageidautina, jog menininkai siūlytų kūrinių ciklą, darbų grupę, instaliaciją.
  • Galima siūlyti ir projektines idėjas, kartu pateikiant anksčiau įgyvendintų panašių kūrinių nuotraukas, padedančias suvokti būsimo kūrinio medžiagiškumą, apimtis, įtaigą.

Paraiškos paketą turi sudaryti:

  • FOTOGRAFIJOS (iki 10 vnt.), 360 dpi, tinkamas spaudai, nuo 2 MB iki 5 MB svorio.
  • Numatomos EKSPOZICIJOS / INSTALIACIJOS SCHEMA, nurodant reikalingą plotą ir techninę įrangą (jei būtina).
  • Kūrybinė biografija (1 psl.).

Paraiškas siųsti iki 2012 m. rugsėjo 15 d. e-paštu: info@kaunas.biennial.lt

Tema: UNITEKSTAS atranka

Atsakymai menininkams apie dalyvavimą bus išsiųsti elektroniniu paštu iki 2012 m. spalio 15 d.

 

DALYVAVIMO PARODOJE SĄLYGOS:

NUMATOMA VIETA: Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerija (Nepriklausomybės a. 12) ir Kauno Paveikslų galerija (K.Donelaičio g. 16) Kaunas / Lietuva. Laikas: 2013 09 13 – 2013 12 31.

Organizatoriai:

  1. Pasirūpins instaliacijai būtina technine įranga.
  2. Teiks informaciją apie dalyvius ir renginį Lietuvos bei užsienio spaudai.
  3. Išleis  katalogą ir išsiųs kiekvienam dalyviui bei įvairių šalių kultūros institucijoms. Video medžiagą patalpins bienalės svetainėje www.bienale.lt
  4. Pagelbės rekomendacijomis ir kita konsultacine parama menininkui individualiai teikiant paraiškas įvairiems fondams dėl papildomo finansavimo dalyvavimui parodoje. Kontaktuos su įvairių šalių ambasadomis dėl papildomos paramos jų šalių dalyviams.
  5. Saugiai išpakuos ir suinstaliuos bei supakuos kūrinį atgaliniam transportavimui.
  6. Pirmos vietos laimėtojas bus pakviestas personalinei parodai jubiliejinėje 10-je 2015-ųjų metų bienalėje.

Atrinktas menininkas:

  1. Saugiai supakuos ir laiku (iki 2013 m. rugpjūčio 15 d.) atsiųs kūrinius UNITEKSTO ekspozicijai su aiškiom nuorodom apie instaliavimo ypatumus;
  2. Pagal išankstinį susitarimą įsijungs į bienalės edukacinių renginių programą;
  3. Savo lėšomis po parodos parsisiųs kūrinį bei apmokės muitinės mokesčius;
  4. Sutiks, kad siųstos iliustracijos ir tekstinė informacija apie kūrinį bei kūrybinės biografijos faktai būtų pagal poreikius naudojami bienalės kataloge, spaudos pranešimuose, straipsniuose apie bienalę ir interneto svetainėje.

Parašykite komentarą