Mattia Vacca paroda

Mattia Vacca ŽIEMOS PASAKA
Pristato: Arte&Arte

Nederlinguose kalnuose prie Komo ežero, žaliame slėnyje tarp spygliuočių miškų ir aukštikalnių ganyklų glaudžiasi Škinjano kaimelis. Viena seniausių šios gyvenvietės tradicijų, žinoma, yra kasmetinis karnavalas. Alegorijų ir simbolių pilna eisena vaizduoja vyrų atsisveikinimą – jie išvyksta iš kaimelio ir grįžta prie klajokliško gyvenimo būdo.

Karnavalas turi gilias istorines šaknis ir yra būdingas daugeliui šio regiono gyvenviečių dar nuo tų laikų, kai vyrai devyniems mėnesiams palikdavo namus ir šeimas.

Karnavalo pabaiga atspindi vyrų išėjimą ir moterų vienatvę. Spontaniškas anarchiškas festivalis be jokių taisyklių ar įstatymų iki šių laikų išliko tik dėl žmonių pasiaukojimo ir amatininkų, drožiančių išskirtines medines kaukes.

„Žiemos pasaka“ – tai mano pirmasis ilgalaikis projektas, užtrukęs daugiau kaip trejus metus. Po sėkmingos bendruomeninio finansavimo programos išleidau albumą ir pristačiau projektą „TEDx“ konferencijoje Italijoje.

Man pavyko įsiskverbti į uždarumu garsėjančią bendruomenę. Šis darbas atspindi slėpiningą tikrovę ja nedvejodamas, jos neaiškindamas ir nebandydamas apipinti jos kontekstu. Kadrai parodo tiek, kiek riekia parodyti nesugriaunant iliuzijos ir neišduodant paslapties. Kita karnavalo tikrovė tampa reali. Tereikia trumpam atsisakyti racionaliosios savo dalies. Leiskite nuotraukoms įtraukti jus į pasakojimą ir paimti už rankos. Užsimerkite ir nerkite į haliucinogeninį karnavalo pasaulį.

Mattia Vacca
www.mattiavacca.it

Informacija apie parodą
Vieta: Kauno paveikslų galerija
Adresas: K. Donelaičio g. 16, Kaunas
Darbo laikas: II, III, V, VI, VII 11:00 – 17:00 val., IV 11:00 – 19:00 val.
Paroda veiks iki 2015 m. gruodžio 31 d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*