DIISSC Orchestra koncertas

Tema:Be kategorijos

diiisscGruodžio 12 d. 18 val. Kauno bienalė kviečia į elektroninės muzikos kompozitorių grupės DIISSC Orchestra koncertą M. Žilinsko dailės galerijoje. Kiekvienas grupės pasirodymas – tai intriguojantis garsų nuotykis.

Kauno bienalėje grupė pristatys naują projektą „Berlyno Šilelis 405“, kuris savyje jungia dvi diametraliai priešingas muzikines mintis: miesto gausmą ir natūralią miško tylą. Šie du elementai kilo iš dviejų skirtingų programų: „DIISC Orchestra“ pasirodymo Berlyno klube „Panke“ ir Jono Jurkūno kūrinio pagal Antano Baranausko „Anykščių šilelį“ (kuriame jis panaudojo televizoriaus „Šilelis 405“ modelį) Muzikos informacijos ir studijų centre Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tai santykis tarp dviejų nutolusių skambesio sampratų: globalios didmiesčio sintezės ir lokalaus kultūrinio daugiabriauniškumo.

DIISSC Orchestra – tai 2008 įkurtas Antano Jasenkos, Jono Jurkūno, Martyno Bialobžeskio ir Vytauto V. Jurgučio kolektyvas. Kompozitoriai pristato savo ir kitų autorių interpretuotus kūrinius įvairiuose tarptautiniuose šiuolaikinės eksperimentinės muzikos festivaliuose, pasitelkdami „žemąsias“ ir „aukštąsias“ technologijas – laikmačius, išmaniuosius telefonus, diskų grotuvus, senuosius sintezatorius „Venta“. Autorių pasirodymas Kauno bienalės parodoje atsispirs nuo šių metų Kauno bienalės temos „Sujungti“ ir pasiūlys klausytojams muzikinę jos interpretaciją.
Daugiau informacijos apie atlikėjus: http://www.diissc.info/

Šių metų bienalės parodose ir renginių programoje tai ne vienintelis garso projektas. „Kadangi renginys jubiliejinis, šventinis, svarstėme, kad šventės nuotaiką geriausiai kuria muzika. Tad šiemet vizualųjį meną ketiname sieti su garsu: garso projektais, performansais ir – muzikos koncertais. Bendradarbiaujame su muzikantais, kompozitoriais, garso menininkais“. Gruodžio 13 d. bienalės organizatoriai pristatys dar vieną koncertą – prancūzų menininko S. Afif ir lietuvių atlikėjų grupės Candee Train Collective bendradarbiavimo projektą (https://www.facebook.com/events/1654971194776614/)

Koncerto kaina 2 Eur. Bilietus bus galima įsigyti renginio vietoje.

Atgal

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*