ETN Kūrybinės dirbtuvės

Tema:Kita

 

Kursai / Kūrybinės dirbtuvės

Reiko Sudo (trečiadienis, rugsėjo 21 d., – ketvirtadienis, rugsėjo 22 d.)

Reiko Sudo kursas – įvadas į eksperimentines praktikas, kuriomis užsiima ši japonų dizainerė, pagarsėjusi tuo, kad pramomimėje tekstilėje pasitelkia amatų technikas. Reiko Sudo su kursų dalyviais planuoja dažyti rūdimis. Specifinės žinios nebūtinos. Daugiausiai naudos gaus tekstilės dizaineriai, gerai susipažinę su dažymo technikomis.

Dalyvių skaičius: 20

 

Chunghie Lee (trečiadienis, rugsėjo 28 d., – penktadienis, rugsėjo 30 d.)

Bojagi skiautiniai daugybę amžių naudojami Korėjoje tokiose ceremonijose kaip vestuvės, taip pat įvairiuose ritualuose ir namų ūkyje kaip dangalai arba pakavimo audiniai. Tradiciniuose skiautiniuose naudojama keletas daigstymo būdų. Tarp jų – trigubo dygsnio technika, vadinama kekki. Tokia siūlė sukuria standžias linijas, kurios gali būti naudojamos kaip dizaino komponentai didesniuose dviejų ir trijų matmenų darbuose. Kai dalyviai išmoksta pagrindinių bojagi technikų, jie skatinami eksperimentuoti, pritaikyti ir interpretuoti šias technikas bei idėjas pagal poreikius. Nors technika yra tinkama įvairiems kūriniams: dvimačiams, 3 išmatavimų, architektūriniams, kūno puošybos, minkštajai skulptūrai ir drabužiams, dalyvių praktikos paprastai apima nuo intymių dėvimų darbų iki didelio mastelio pramoninių instaliacijų. Darbai gali priklausyti vaizduojamojo meno arba dizaino sričiai.

Tikslinė grupė: tekstilės menininkai, dizaineriai ir studentai

Reikalavimai: dalyviai turi atsinešti siuvimo reikmenis (sąrašas)

Dalyvių skaičius: 12

 

Lia Cook (trečiadienis, rugsėjo 28 d., – penktadienis, rugsėjo 30 d.)

Šis intensyvus trijų dienų kursas koncentruosis į atskirų menininkų, dizainerių individualius darbus. Studentai turėtų ateiti pasiruošę tapti lygiateisiais bendruomenės nariais, sugebėti bendrauti su kitais studentais ir dėstytoja, komentuoti ir išklausyti pastabas bei atrasti naujas kūrybos kryptis. Iš visų studentų reikalaujama atsinešti originalius darbus, kurie bus vertinami, būti pasiruošus giliai analizei ir diskusijai. Diskusijose bus aptariama koncepcija, formalus, techninis ir socialinis darbų aspektas. Studentai turi būti pasiruošę trumpą ankstesnių darbų pristatymą (videodarbas, skaidrės) ir aiškiai pristatyti pagrindines problemas.

Tikslinė grupė: aktyviai kuriantys menininkai, dizaineriai arba vyresnių kursų studentai, norintys pakilti į aukštesnį kūrybinį lygmenį

Reikalavimai: būti pasiruošus pristatyti savo kūrinį ir apie jį diskutuoti

Dalyvių skaičius: 12

 

Vibeke Vestby (trečiadienis, rugsėjo 28 d., – sekmadienis, spalio 2 d.)

Tekstūras galima sukurti keliais būdais:

- derinant audimo struktūras ir jas skirtingai sugrupuojant,

- derinant skirtingų savybių medžiagas, pavyzdžiui, vilną ir medvilnę,

- derinant skirtingas audimo struktūras ir medžiagas, siekiant sustiprinti efektus.

Tikrasis daugumos tekstūrų įspūdis atsiskleidžia tik užbaigus darbus. Todėl bus dažnai kerpami metmenys ir išbandomi pagrindiniai audinių užbaigimo būdai. Kai kurios audimo struktūros tobulai tinka tekstūroms tyrinėti, pavyzdžiui, austi shibori ir dvigubi audiniai. „Photoshop“ programa audiniai bus kuriami ir pritaikomi bandomajam dizainui.

Kursuose bus TC-1 6 modulių staklės su baltais medvilnės, vilnos metmenimis, taip pat įvairių ataudų. Kiekvieną dieną bus pristatomos „Powerpoint“ formato paskaitos, taip pat numatomas individualus darbas prie kompiuterio ir audimo užsiėmimai, kuriuos seks paprasti audinių užbaigimo būdai (daugiausia plovimas).

Tikslinė grupė: patyrę audėjai, turintys „Photoshop“ programos pagrindus

Reikalavimai: nešiojamas kompiuteris su „Photoshop“ programa, siūlų likučiai

Dalyvių skaičius: 12

 

 

Atgal

Komentavimas išjungtas.