Portugalijos tekstilės ir šiuolaikinio meno paroda

Tema:Lydinčios parodos

 

DAR KARTĄ: Portugalijos tekstilės ir šiuolaikinio meno paroda

Portugalija turi senas tekstilės tradicijas – ir amato, ir pramonės. Per pastaruosius dešimtmečius buvo restruktūrizuotas pramoninės tekstilės sektorius, naujoviškai sujungiant pramoninius rankdarbių amatus ir dizainą. Kadangi nuolat naudojame tekstilę ir suvokiame ją tik kaip „produktą dėvėjimui“, dažnai nematome kritinių ir estetinių tekstilės perspektyvų.

Žvelgiant iš šio taško, Kauno bienalė gali tapti diskusijų tarp menininkų, dizainerių ir visuomenės forumu, ir sukurti galimybę veiksmingai atnaujinti „tekstilės“ sąvoką, išgrindžiant naują kelią Portugalijos tekstilės menui.

Šiai parodai kuratorė ir menininkė Lúcia David atrinko šešis įvairių sričių ir stilių menininkus, kurie tiria tekstilę įvairiais būdais ir iš įvairių kampų. Anksčiau dirbę mados dizaineriais, iliustratoriais, dailininkais ir skulptoriais, šie menininkai pasirinko tekstilę kaip išraiškos priemonę menui, istorijai ir kultūrai sujungti.

Šios grupės meno kūriniai buvo atrinkti glaudžiai susiejant su VIII tarptautinės Kauno bienalės TEKSTILĖ ’11: DAR KARTĄ – ŠOKAM – PIRMYN koncepcija, kur tekstilė pristatoma kaip meno kūrimo proceso, jų koncepcijos, ikonografinės nuorodos ir/arba medžiagos pagrindas. Parodoje pateikiama meninės raiškos įvairovė: Lucia David (knygų dailininkė, pagal išsilavinimą – mados dizainerė); Marcia Lucas (tapytoja), Joao Vaz de Carvalho (iliustratorius, dailininkas), Lilia Catarina (skulptorė); Jorge Ramosas (dailininkas, turi mados dizainerio patirties), Conceição Riosas (tekstilės dizaineris) ir Alexandra Ministro (tekstilės dailininkė ir mados dizainerė).

 

 

Atgal

One Response to Portugalijos tekstilės ir šiuolaikinio meno paroda