« Back to Events
Start:
2011/09/28 18:00
End:
2011/09/28 22:00
Cost:
0
Programa:
Organizer:
Duona kasdieninė
Venue:
Vytauto Didžiojo universitetas, PMDF (202 aud.)
Address:
Google Map
Gedimino 44, Kaunas, Kaunas, Lietuva, 44240

Rugsėjo 28 dieną Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Politologijos mokslų fakultete (Gedimino g. 44), 202 auditorijoje vyks antrasis dokumentinių filmų vakaras globalizacijos keliamų problemų tema. Renginyje bus rodomi filmai, iliustruojantys šiuolaikinės tarptautinės prekybos situaciją, kuomet turtingosios vakarų valstybės naudojasi trečiosiomis pasaulio šalimis kuriant savo šalių gerovę. Tuo tarpu kai vieni kraunasi turtus ir mėgaujasi patogiu gyvenimu, vargingosios šalys grimzta į vis gilesnį skurdą ir skolų liūną. Filmų vakaras yra Kauno meno bienalės projekto „Duona kasdieninė“ dalis. Projekto tikslas – praplėsti bendruomenės sąvoką iki globalaus mastelio, ugdyti supratimą apie šios bendruomenės savitarpio ryšius, skatinti pagalbą kitiems jos nariams. Renginys atviras visiems ir nemokamas. 

RUGSĖJO 28 d. PROGRAMA:

18 val.: LET’S MAKE MONEY, 2008 (Rež.:Erwin Wagenhofer, Austrija, anglų k., 110 min.) Tai antikapitalistinė dokumentika. Šis filmas parodo skirtingus pasaulinės finansų sistemos vystymosi požiūrius. Filme pabrėžiama problema, kuomet turtingosios pasaulio valstybės ir korporacijos ekonomiškai išnaudoja mažiau išsivysčiusias visuomenės dalis ir ekonomiškai atsilikusias valstybes. Rodomi interviu su politikais, ekonomistais, benamiais ir darbininkais – žvilgsniai iš skirtingų kampų, žodžiai ir veidai iliustruojantys pasaulyje egzistuojantį kontrastą.

 20 val.: PLAYING FOR CHANGE: PEACE THOUGH MUSIC, 2008 (Rež.:Mark Johnson, Jonathan Walls, JAV, anglų k. 80 min.) Skirtingų kultūrų, religijų, politinių, bei ekonominių pažiūrų žmonės grojantys kartu – galinga jėga. Toks veiksmas parodo, jog žmonės, kad ir kokie skirtingi būtų gali veikti kartu, dalintis savo patirtimis ir bendrauti vieni su kitais pozityviai. Muzika turi galios sugriauti sienas tarp skirtingų tautybių, politinių ir religinių pažiūrų ir kelti žmonių tarpusavio supratimą. 

Projekto konsultantas – dr. Vytautas Tumėnas. Renginį organizuoja Kauno bienalė bendradarbiaudama su prancūzų nevyriausybine organizacija „Freres des Hommes“.

Plačiau: http://www.fdh.org/Hemispheres-an-european-youth.html

Renginį finansuoja Europos Sąjunga. Renginio metu išsakytos nuomonės nebūtinai sutampa su Europos Komisijos pozicija.

iCal Import + Google Calendar