Buvęs kino teatras „Kanklės“

« Back to Events
Name:
Buvęs kino teatras „Kanklės“
Address:
Laisvės al. 36, Kaunas, Lietuva, 44240

Upcoming Events At This Venue

2011/10/03

Kūrybinės dirbtuvės “ArchiLace – Space Crafting“

DAR KARTĄ PIRMYN / FORWARD
kūrybinio bendradarbiavimo ir dalyvavimo savaitė

 

Rachel Wingfield ir Mathias Gmachl (JK) ves kūrybines dirbtuves “ArchiLace – Space Crafting“,

Tekstiliniai ir architektūriniai įgūdžiai bus jungiami siekiant kūrybiškai išnaudoti viešąsias erdves.

Rachel Wingfield ir Mathias Gmachl yra londoniečiai iš meno ir dizaino studijos Loop.pH. Šios studijos tikslas pergalvoti kasdienį gyvenimą mieste.

Kas yra ArchiLace? Tai eksperimentinis būdas kurti architektūrinę erdvę. Kolektyviniame ArchiLace kūrybos procese svarbu ekologija, vietiniai įgūdžiai, čia ir dabar prieinami ištekliai. Čia jungiamos naujosios medžiagos su tradicinėmis tekstilės technikomis. Siekiama sukonstruoti save palaikantį geometriškai išvystytą tekstilinį paviršių, kurio sukūrimas nereikalautų sudėtingų technologijų. www.loop.pH

Kaip atrodo Loop.pH ArchiLace?

Sonumbra @ Design and the Elastic Mind from Loop.pH on Vimeo.

Registracija: info@kaunas.biennial.lt parašykite vardą, pavardę, trumpą prisistatymą. Vietų skaičius ribotas.  

 

Pradžia: 2011/10/03
Pabaiga: 2011/10/07

2011/10/05

„Cherry Kino“ Saltaire Super 8 kino programa

„Cherry Kino“ yra Bradforde ir Lydse (JK) veikianti kino organizacija, siekianti supažindinti visus su kino meno magija ir stebuklais. „Cherry Kino“ kuratorės Martha Juksaitis Super 8 kino programa, parengta specialiai Saltaire – UNESCO Pasaulio paveldo miesteliui Bradford apylinkėse Vakarų Jorkšyre, atkeliauja į Kauną!

Pradžia: 2011/10/05 18:00
Pabaiga: 2011/10/05 20:00
Kaina: Free

2011/10/06

Sampler-Cultureclash Collective tekstilės ir garso kūrybinės dirbtuvės

DAR KARTĄ PIRMYN / FORWARD
kūrybinio bendradarbiavimo ir dalyvavimo savaitė

 

Sampler-Cultureclash Collective (vadovaujamas David Littler, UK) tekstilės ir garso kūrybinės dirbtuvės ir DJ pasirodymas. 

Kūrybinės dirbtuvės „Sampler-cultureclash“ Spalio 6–7 dienomis, 2011 m., Kaunas (spalio 6 d. – dirbtuvės, spalio 7 d. – pasirodymas)

„Sampler-cultureclash“ yra menininkų vadovaujamas projektas, kurio tikslas remiantis paplitusiu žodžiu „sampler“ (liet. pavyzdys) tirti ryšius tarp siuvinėjimo ir DJ kultūrų.

Projektas tyrinėja pavyzdžių (angl. sample) atranką kaip kūrybinį procesą, aukština bandymus, eksperimentavimą ir kopijavimą kaip naujų idėjų plėtros būdus. Projektas taip pat tyrinėja įtampą tarp „masių“ ir „autorinės teisės“. Jis buvo vystomas kaip atvira platforma kolektyviniam darbui, dalijimuisi idėjomis ir žiniomis, jų dovanojimui.

Projektas aukština besitęsiančius žmonių, tekstilės, mašinų ir garsų santykius, sujungia praeitį, dabartį ir vizijas. Naudojamos plataus diapazono technologijos – tiek analoginė, tiek skaitmeninė – kad paverstų tekstilę garsu, o garsą vėl paverstų raštais ir tekstile. Tai atliekama naudojant vaizdo ir muzikinę programines įrangas, „gyvo“ programavimo ir semplingavimo programas bei senesnes technologijas, pavyzdžiui, pianolas, juostinius magnetofonus, siuvimo mašinas ir siuvinėjimo adatas. Be to, seni tekstiliniai ir muzikiniai instrumentai išardomi ir paverčiami naujais „pasidaryk pats“ įrenginiais, skirtais groti tekstilę. Naudojami tradiciniai XVI, XVII, XVIII a. siuvinėjimo pavyzdžiai, pasitelkus įvairius procesus, paverčiami garsiniais vienetais, o sukurti garsai verčiami naujais vaizdais.

Projektas aukština senas idėjas, bet kartu atskleidžia naujas galimybes ir suburia skirtingo amžiaus, lyčių, tautybių ir kultūrų žmones. Publika bus įtraukta į performansą įvairiu metu – jų žodžiai, garsai, veiksmai taps kuriamo darbo dalimi. Taigi žiūrovai iš pasyvios publikos virsta aktyviais dalyviais. Nufilmuotas performansas vėliau bus rodomas kaip bienalės ekspozicijos dalis ir/arba transliuojamas internetu.

Be performanso, įvyks vienos dienos pavyzdžių laboratorijos kūrybinės dirbtuvės. Laboratorija, pasitelkusi pavyzdžių atrankos meną, kolektyvinę kūrybą ir dalijimąsi idėjomis, tirs tekstilę ir garsą. Laboratorija bus dokumentuojama ir kartu su galutiniu muzikiniu kūriniu eksponuojama kaip bienalės ekspozicijos dalis galerijoje ir/arba internete. Trumpą sumontuotą filmą su perklausų ištraukomis ir improvizuotu performansu galite pamatyti:

Sampler Culture Clash montage 3 mins from Holly Stead on Vimeo.

Kai kurias ankstesnes laboratorijų dirbtuves galite pamatyti jų tinklaraštyje  arba „Facebook“ profilyje.

 

Pradžia: 2011/10/06
Pabaiga: 2011/10/07