KAUNO BIENALĖ KVIEČIA JUNGTIS PRIE ART-CART

Tema:Naujienos

Kauno bienalė pristato visiškai naują virtualų projektą Art-cart.

Tai vienintelis Lietuvoje interaktyvus tinklalapis, veikiantis kaip menininkų kūrybos sklaidos bei pardavimų platforma. Art-cart skirtas vystyti kūrybinį verslą ir meno vartojimą plačiuose visuomenės sluoksniuose, siekia plėsti lietuviškos meno produkcijos rinką tarptautiniu mastu ir didinti jaunų menininkų kūrybos sklaidą. Tinklalapis skirtas ne tik meną perkantiems, bet ir tiems, kam rūpi labiau pažinti šiuolaikinį meną. 

Kaip teigia “Art-cart” projekto vadovė Ana Čižauskienė, “tinklalapio nauda yra keleriopa. Šiandien įvairūs internetiniai produktai ir paslaugos daro įtaką ir kūrybiniam verslui, meno vartojimo ir pažinimo įpročiams. Norėdamas būti atpažįstamas, dalyvauti meno rinkoje, turi tapti matomas ir virtualioje aplinkoje. Be to, panašūs tinklalapiai yra patogi platforma plėsti savo gerbėjų ratą užsienyje, tapti labiau matomu tarptautiniame meno lauke, ieškoti ryšių bendradarbiavimui”. 

“Art-cart” tikslas – kurti platformą pardavimams bei sklaidai – patrauklią, patogią naudoti, dinamišką, nevienadienę ir atitinkančią šiandieninius interneto vartotojų lūkesčius.

“Dėmesį sutelkiame į jaunąją kūrėjų kartą iš Lietuvos ir užsienio bei konceptualaus dizaino produktus. Art-cart tik pradeda gyvuoti, tačiau su laiku tikimės vis labiau plėtoti šią veiklos sritį, turime ambicijų ateityje prisistatyti ne tik virtualioje aplinkoje, bet ir dalyvauti meno mugėse”, teigia Ana.  

Kauno bienalės direktorė ir meno vadovė Virginija Vitkienė džiaugiasi šiuo nauju virtualiu projektu. “Prieš imdamiesi šio iššūkio tyrinėjome vietos ir tarptautines meno pardavimo platformas ir svetaines, ieškodami nišinių galimybių. Mūsų nuomone, sukurtos virtualios meno platformos Art-cart išskirtinumų yra tikrai nemažai”.

ART-CART IŠSKIRTINUMAI:

 * šalia  vaizduojamojo meno kūrinių virtuali erdvė skleis ir siūlys įsigyti inovatyvaus dizaino gaminius, vienetinius taikomuosius produktus, aukštųjų tekstilės technologijų (high-tech textile) produktus.

* interaktyvus svetainės valdymo mechanizmas leidžia menininkams patiems kurti profilius svetainės paskyroje ir lanksčiai dalyvauti kainodaroje;

* dalyvaujantys / meno produkciją siūlantys menininkai nėra institucionalizuojami („pririšami“ finansiniais ar kitais įsipareigojimais prie vienos galerijos). 

KODĖL ART-CART?

* Nemokama registracija, tinklalapio komisinis antkainis – tik 30%.

* Art-cart svarbu ne tik pardavimas, bet ir patrauklus, interaktyvus turinys.

* Art-cart rūpinasi tinklalapio reklama tarptautiniu mastu (Rusijos, Vakarų Europos ir JAV rinkos).

* Nuolat atnaujinamas titulinio puslapio turinys, meno kritikų komentarai ir apžvalgos.

* Art-cart atsako už visą komunikaciją su pirkėjais.

* Greitas ir patogus atsiskaitymas už parduotus kūrinius.

 

KVIEČIAME MENININKUS IR ŠIUOLAIKINIO MENO MYLĖTOJUS REGISTRUOTIS http://www.art-cart.eu/

Atgal

Komentavimas išjungtas.