Kauno bienalė lapkritį veda pamokas mokyklose

Tema:Naujienos

sumazintos-17 KAUNO BIENALĖ VEDA PAMOKAS MOKYKLOSE! Maloniai kviečiame mokyklas dalyvauti unikalioje edukacinėje Kauno bienalės programoje „Pažink, mokykis ir kurk“. Programa truks nuo spalio 20 d. iki lapkričio 30 d. Menininkai atvyks į Jūsų mokyklą! 

Kviečiame registruotis 5 – 6 kl. moksleivių klases.
Pamoką sudaro trys dalys: meno kūrinio pristatymas ir nagrinėjimas, trumpa mokomojo dalyko teorija ir kūrybinė užduotis, apjungianti pirmąsias pamokos dalis. 
Pamokoje pristatomas meno kūrinys: tekstilininkės Renatos Vinckevičiūtės instaliacija „Paliktieji: Naujoji emigracijos karta“.
Pristatomas mokomosios programos dalykas: gamtamoksliai – fizikinės medžiagų savybės.
Kūrybinė užduotis: kursite natūralaus dydžio svajonių drabužių komplektą iš įvairių medžiagų.
Užsiėmime vienu metu gali dalyvauti viena klasė ir prižiūrintis mokytojas (-i).
Užsiėmimo trukmė: akademinė valanda.

Siūlome mokykloje pravesti tris užsiėmimus skirtingoms klasėms. 

Pamoką ves: menininkė Aušra Sedlevičiūtė, menininkė Renata Vinckevičiūtė, edukacinės programos koordinatorė Vėjūnė Sudarytė.
Daugiau informacijos ir pamokų užsakymas el. paštu vejune@biennial.lt
Kontaktinis asmuo: Vėjūnei Sudarytė, 8-620 52104

Istorija:

2013 m. devintoji Kauno bienalė pristatė jaunų menininkų, bienalės edukatorių ir Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo mokyklos mokytojų sukurtą edukacinę programą „Mokykis su Kauno bienale“, skirtą mokykloms. Unikali Lietuvos mastu edukacinė programa apėmė alternatyvias kūrybines biologijos, chemijos, literatūros, muzikos ir kitų dalykų pamokas, kurios vyko parodos ekspozicijų erdvėse. Moksleiviai turėjo galimybę ne tik susipažinti su meno kūriniais, bet ir netradiciniu būdu išmokti dalyko teorija bei lavinti „kūrybinius raumenis“. Užsiėmimai buvo skirti padėti moksleiviams geriau įsisavinti mokykloje dėstomus dalykus, pažadinti norą gilintis į pamokų temas, išmokti kūrybinių technikų. Pamokos sulaukė didelio populiarumo, tad tęsdami puikią praktiką šį rudenį norime aplankyti jus ir pristatyti naują alternatyvią pamoką jūsų mokyklos moksleiviams. Daugiau nuotraukų iš kūrybingų moksleivių ir menininkų susitikimų:

Atgal

Komentavimas išjungtas.