PAŽINK, MOKYKIS IR KURK

Tema:Naujienos

img_2582 EDUKACINĖ PROGRAMA:
Pažink, mokykis ir kurk su Kauno bienale
 

Kaunas, 2014 spalio 20 – gruodžio 5 d. 

Kauno bienalė, tęsdama didelio populiarumo sulaukusią 2013 m. edukacinę programą, skirtą moksleiviams, ir šį rudenį pristatė kūrybines pamokas Lietuvos moksleiviams.

Spalio 20 – gruodžio 5 d. Kauno miesto ir apskrities mokyklose buvo pristatyta specialiai 5-6 klasėms sukurta kūrybinė pamoka „Fizikinės medžiagų savybės“. Joje moksleiviai turėjo galimybę pamatyti, paliesti ir apmąstyti meno kūrinį, taip netradiciniu būdu susipažindami su gamtamokslių sampratomis bei palavinti „kūrybinius raumenis“.

Pamokoje „Fizikinės medžiagų savybės“ 5-6 kl. moksleiviai buvo supažindinti su tekstilininkės R. Vinckevičiūtės instaliacija „Paliktieji: Naujoji emigracijos karta“, kuris buvo eksponuotas 2013 m. Kauno meno bienalėje, „Jaunųjų menininkų projektuose“. Nagrinėdami kūrinio prasmę, atlikimo techniką, meninius sprendimus, moksleiviai susipažino su fizikinių medžiagų savybių samprata ir kai kuriu medžiagų savybėmis. Viską apjungianti grandis – kūrybinė užduotis – sukėlė daugiausiai džiaugsmo visose aplankytose mokyklose: iš skirtingomis savybėmis pasižyminčių medžiagų moksleiviai turėjo sukurti tam tikrą nuotaiką atspindintį natūralaus dydžio rūbą.

Kūrybinė pamoka, kurią vedė menininkė Aušra Sedlevičiūtė, menininkė Renata Vinckevičiūtė ir edukatorė Vėjūnė Sudarytė, apkeliavo 9 Kauno miesto ir Kauno apskrities mokyklas, buvo pristatyta platesnei auditorijai Janinos Monkutės-Marks galerijoje, Kėdainiuose, Kauno paveikslų galerijoje parodos „Laiko drobulė“ metu, o Litexpo parodų rūmuose vykusioje mugėje „Mokykla 2014“ pravesta papildoma pamoka.

Dėkojame Kauno B. Brazdžionio daugiafunkcinio centro, Gedimino sporto ir sveikatinimo mokyklos, Šv. Mato gimnazijos, KTU Vaižganto progimnazijos, Kauno r. Vandžiogalos gimnazijos, Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos, Lukšių V. Grybo gimnazijos, Išlaužo pagrindinės mokyklos, Stakliškių vidurinės mokyklos moksleiviams ir mokytojams, Kauno ir Kėdainių galerijose bei Vilniaus Litexpo rūmuose apsilankiusiems vaikams, mokytojams ir tėveliams už malonius įspūdžius ir puikius jų kūrinius.

Atgal

Komentavimas išjungtas.