A. Žmuidzinavičiaus memorialinis muziejus

« Back to Events
Name:
A. Žmuidzinavičiaus memorialinis muziejus
Address:
V. Putvinskio g. 64, Kaunas, Lietuva, 44211

Upcoming Events At This Venue

2011/09/24

Maximo Laura (Peru) personalinė paroda

Maximo Laura (Peru) personalinės paroda. 

Laura kuria tapiserijas savo dirbtuvėje. Jas mažomis serijomis arba kaip dalį pastovios produkcijos audžia labai specializuota audėjų, kurie išmokyti jo technikos, grupė. Menininkas ne tik kuria, bet ir entuziastingai moko savo kolegas. Vienetinius ir „muziejinius darbus“ audžia pats menininkas, o pabaigia jo asmeniniai padėjėjai. Visos tapiserijos gaminamos iš Peru alpakų vilnos, chemiškai dažytos vilnos ir pramoninės gamybos dažiklių. Jo darbo metodas, kai vienuose atauduose naudojamos kelių spalvų temos, yra labai panašus į Obiusono (Aubusson) dirbtuvių techniką. Skiriasi tik tuo, kad Laura naudoja trečią dimensiją – paviršiaus tekstūrą, kuri suteikia daugiau išraiškos. Šiuo metu jis dirba su sieninėmis freskomis, bet Kaunui ir intymiam Žmuidzinavičiaus memorialiniam muziejui parinko mažesnių tapiserijų seriją, kur rodomas šiuolaikinis Andų gyventojams būdingas požiūris į kasdienybę. 2010 m. gimtajame Peru Máximo Laurai buvo suteiktas „Nacionalinės gyvosios žmogiškosios vertybės“ vardas. 

Plačiau.  

Pradžia: 2011/09/24 18:00
Pabaiga: 2011/12/04 18:00

TEXERE paroda

TEXERE asociacijos atsiradimą lėmė 1990 metais Kėlyje, Vokietijoje, įvykusi pirmoji Europos konferencija asmenims, užsiimantiems tekstilės švietimu visais lygiais. Ją surengė Vokietijos asociacija Fachverband Textilunterricht, buvo pakviesta daugiau nei 600 atstovų iš visos Europos mokyklų ir universitetų. Galiausiai nutarta sukurti Europos tekstilės mokymo asociaciją. Po susitikimų Geteborge ir Helsinkyje pagaliau suformuota grupė TEXERE – Tekstilės švietimas ir moksliniai tyrimai Europoje. Ji apėmė ir tekstilės švietimo mokslo tyrimus, svarbius Skandinavijos šalyse.

Kuratorė: Patricia Christy

Parodoje pristatoma: Marianne Puschner ir BAKIP mokyklos moksleiviai (Austrija), Julia Astreou (Kipras), Caroline McNamara ir grupė „Besiūliai“ („Seamless“, Jungtinė karalystė), Patricia Christy (Jungtinė Karalystė), Pamela Hardesty ir Krafordo meno ir dizaino koledžo studentai (Airija), Renata Pompas ir skaitmeninės tekstilės studentai AFOL MODA, Milanas (Italija), Hanny Spierenburg ir grupė „Breed Textiel Overleg“ (Nyderlandai), Cathryn Amidei ir grupė „Y Collective“ iš Rytų Mičigano universiteto technologijos mokyklos (JAV).

Plačiau.  

Pradžia: 2011/09/24 18:30
Pabaiga: 2011/12/04 18:00