10-oji Kauno bienalė SUJUNGTI

10-oji Kauno bienalė SUJUNGTI 

640x400-px-web sujungtiNet keturis mėnesius truksiančioje 10-oje Kauno bienalėje bus akcentuojamas vizualaus meno ir garso bei muzikos bendradarbiavimas. Parodų, koncertų ir spektaklių geografija išsiplėtusi nuo muziejinių link viešųjų ir pramoninių miesto erdvių. „Jau beveik du dešimtmečius kuriame tinklą, jungiame daugybę menininkų, kuratorių, idėjų, vietų ir vietos bendruomenių narių. Jungtys ir komunikacija, bendravimas ir bendradarbiavimas yra pagrindiniai Kauno bienalės aspektai. Džiaugiamės, kad 2015-ųjų bienalės turinį kuriantys kuratoriai užčiuopė šią giją, tad [su muzika ir garsiai] švęsdami 10-ąją laidą mes ne tik skatiname jungtis, bet ir kvestionuojame komunikacijos formas, patikriname, kas veikia, o kas jau nebe, pasineriame į nesaugumo erdves ir atsiribojame nuo stereotipų“, – idėją pristato didžiausią auditoriją sutraukiančio festivalio meno vadovė Virginija Vitkienė.

TINKLINIAI SUSIDŪRIMAI (angl. NETWORKED ENCOUNTERS) – tai plati, partneryste su dar trimis Europos organizacijomis paremta programa, trunkanti keturiose šalyse beveik du metus (2015 05 01 – 2016 12 30) ir remiama Europos sąjungos programos “Kūrybiška Europa”. Šio projekto veiklas 2015 m. 10-oje Kauno bienalėje vadiname SUJUNGTI (angl. NETWORKED), nes pagrindinis renginių tikslas yra sujungti įvairių profesijų, amžiaus ir interesų žmones. Tarptautinėje kuruotoje parodoje, tarpdisciplininiuose bendradarbiavimo projektuose, rezidencijų programoje, seminaruose ir kūrybinėse dirbtuvėse bus akcentuojamas komunikacijos principas: kuo daugiau akivaizdžių ir ryšius kuriančių susitikimų – menininkų vienų su kitais ir menininkų bei animatorių susitikimų su žiūrovu

Šiais metais bienalės programa varijuos nuo tarptautinės iki europinės dimensijos projektų: tarptautinė paroda, kuruojama vieno žinomiausių pasaulyje kuratoriaus Nicolas Bourriaud (Prancūzija), partnerių iš Italijos, Didžiosios Britanijos, Kroatijos parodos ir tarpdisciplininiai vaizdo bei garso projektai, tarptautinė jaunųjų menininkų rezidencija, įvairūs bendruomeninio ir socialiai angažuoto meno projektai, tarptautinis seminaras, skirtas garso menui, diskusijos, taip pat kūrybinės dirbtuvės ir edukaciniai užsiėmimai vaikams bei šeimoms galerijų erdvėse. 10-ą kartą vyksiančioje bienalėje bus peržengtas ir teatro slenkstis – Vidas Bareikis ir Jurga Šeduikytė pristatys spektaklį, kurio veiksmas yra kuriamas specialiai Pažaislio vienuolyne įsikūrusio „Monte Pacis“ svetingumo komplekso erdvėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*