REKOMENDUOJAME: INGA LIKŠAITĖ. NAUJI PASAKOJIMAI PARAŠYTI MEDŽIU ANT VANDENS

2005-ųjų Kauno bienalės laureatė

Inga Likšaitė  NAUJI PASAKOJIMAI PARAŠYTI MEDŽIU ANT VANDENS

Rugsėjo 10 d. – spalio 18 d.

Keramikos muziejuje, Rotušės a. 15, Kaune

Dirba: II–VII 11–17, IV 11– 19

 

Inga Likšaitė. Nauji pasakojimai, 2015

 

Uždanga prasiskleidžia. Sąmoningas sprendimas pasitinka iracionalią nežinomybę. Žvilgnis peržengia ekrano ribą. Oro drėgmės kvapas. Su juo įsijungia kitoks žiūrėjimo ir matymo kodas. Kiemų mikrokosmosas su mediniais namais, nublukusi dažų patina, šlapi kamienai gyvenantys savą gyvenimą – grupuojasi į bendrą tvarką tarp žemės ir dangaus. Praeities banga lūžta šios dienos jūroje, vanduo suraibuliuoja kaip medžio pjūvis. Dalykai, kurie jau šiaip turi savo vietą, dėliojasi iš naujo.

Serija pristatoma Keramikos Muziejuje – nauji darbai sukurti 2015 metais, subrandinti darbo studijoje ir ilgų vaikščiojimų Palangoje praktikoje. Parodoje bus rodomi įvairių formatų etiudai, kuriuose persidengia tapyti ir siuvinėti sluoksniai, taip pat kelios siuvinėtos drobės.

Vizualią kalbą dėlioja įvairios tekstūros ir detalės – vietos ženklai ir artefaktai. Drobė liejama, tapoma skaidriais sluoksniais, plaunama, raižoma. Naudojama nemažai aukso spalvos. Įvairiom dispersijom padengta drobė, vietomis nusiuvama, įvedama papildoma, optiškai kintanti tekstūra. Čia svarbus yra žiūrėjimo taškas ir šviesa, kurie intensyvina piešinį.

Šis ciklas visiškai naujas temos prasme. Dominuoja architektūrinis medžio jungimo elementas, per jį konstruojamas piešinys, kartu juntama lengva refleksija į ankstesnių metų kūrinius. Pavyzdžiui, viename siuvinyje lipdant jūros vaizdą, panaudota anksčiau siūta dygsnių banga. Keliuose darbuose įvestas raudonos kino užsklandos motyvas, tai kino žiūrovo pozicija stebint ir traktuojant aplinką, taip pat – šuolis į ankstesnę kūrybą, norima apjungti praeities ir būsimo laiko perspektyvas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*